dijous, 11 de juliol del 2019

Núria Marín és proclamada presidenta de la Diputació en segona volta, en obtenir 23 vots, 16 del PSC i 7 de JxCat




Aquest matí el ple de la Diputació de Barcelona ha proclamat a Núria Marín, alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat i primera secretària adjunta del PSC, presidenta de la Diputació de Barcelona.
Marín ha estat proclamada després de ser la més votada en segona volta en obtenir 23 vots, 16 del PSC i 7 de JxCat, enfront dels 17 que ha obtingut el candidat proposat per ERC, Dionís Guiteras, mantenint-se així l'acord anunciat el passat divendres per JxCat de votar a favor de la presidència socialista.
La ja presidenta de la Diputació ha promès el càrrec amb la fórmula establerta: "Prometo per la meva consciència i honor complir amb fidelitat les obligacions del càrrec de presidenta de la Diputació amb lleialtat al Rei, i guardar i fer guardar la Constitució com a norma fonamental de l'Estat, així com l'Estatut". En la seva intervenció, Núria Marín ha fet una crida a treballar plegats "en tot allò que ens uneix".
En el ple d'avui també han pres possessió del càrrec els 51 diputats provincials, 16 dels quals són socialistes.

Acord d'esquerres per al govern de Barcelona

D'altra banda, ahir es va presentar l'acord del PSC i Barcelona en Comú per un govern "fort i estable" amb sis tinències repartides a parts iguals entre totes dues formacions.
Jaume Collboni, va explicar que la voluntat dels socialistes de barcelona era "un govern de coalició ampli i sòlid, d'orientació progressista i amb prioritats, com la lluita contra les desigualtats, el canvi climàtic i a favor de la diversitat".
En aquest sentit, va destacar que el govern era "un govern corresponsable, paritari i un model de govern creuat" ja que a totes les àrees s'hi troben ambdós partits.