dissabte, 20 de juliol del 2019

JuntsxCat i el PSC governaran junts al Consell Comarcal de l’Alt Penedès i a la Mancomunitat



Fruit d’aquest acord ’alcalde de Guardiola de Font-rubí, Xavier Lluch, ha estat investit aquest dissabte al matí com a president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès.
 
L’acord reforçarà l’estabilitat institucional, la transversalitat i el focus en el treball de progrés en positiu per al territori, i és fruit de la trajectòria de treball conjunt en la darrera legislatura.

Els dos grups que constitueixen el Govern del Consell, representen de manera àmplia la transversalitat política i de representació plural de la societat de la comarca de l’Alt Penedès, amb obertura per treballar i acordar propostes amb la resta de grups polítics amb representació al Consell Comarcal. En el pacte també es fixa que el Govern treballarà per garantir que els veïns i veïnes dels municipis de l’Alt Penedès, puguin tenir accés amb criteris de justícia social i d’igualtat als serveis públics.

El secretari d’organització de la federació Alt Penedès-Garraf del PSC, FranCisco Romero, assegura que “l’acord és fruit de les sinèrgies i complicitats creades en els darrers anys, en els quals les dues formacions ja hem treballat conjuntament pels interessos i reptes del territori. També treballarem per donar estabilitat i gestionar els propers 4 anys”.
El secretari de política municipal del PSC, Albert Tort, explicava que “l’acord es basa en 5 pilars: la voluntat conjunta de treballar amb rigor i transversalitat; posar el focus en les potencialitats del territori i la justícia social; basar la gestió en la lleialtat institucional i la maduresa política; donar estabilitat i resultats positius, respectant la pluralitat d’opinions; i la gestió oberta a les propostes i idees de tots els grups polítics”. Segons asseguren doncs, aquest és un pacte de gestió i bon govern.

El Consell Comarcal s’estructurarà en 5 àrees de treball. Territori i Sostenibilitat (política territorial, mobilitat, seguretat ciutadana, protecció civil i medi ambient); Atenció a les Persones (benestar social, salut i gent gran); i Economia i Hisenda seran presidides per consellers de JuntsxCAT, mentre que les àrees de Plans Transversals (ensenyament, cultura, cooperació, esports, habitatge) i la de Promoció Econòmica i comarcal empresa i ocupació, productes de la terra, agricultura i societat de la informació) seran presidides per consellers del PSC. Les vicepresidències primera i cinquena seran representades per consellers socialistes. A la Mancomunitat, les vicepresidències primera, tercera i sisena correspondran a JxCAT, mentre que les vicepresidències segona i cinquena seran gestionades per alcaldies socialistes.



PROPOSTES

El document d’acord recull també els principals eixos de les propostes que s’impulsaran des del Consell Comarcal:

1. Impulsar, des del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, el dinamisme, promoció econòmica i posicionament de la comarca, així com l’articulació i foment de les potencialitats i oportunitats del territori, els serveis d’atenció a les persones, així com la gestió de l’administració comarcal, en coordinació amb els Ajuntaments.

2. Potenciar les línies de cooperació i assistència als ajuntaments, sobretot als més petits, per facilitar la disponibilitat de serveis públics d’interès.

3. Potenciar el funcionament i el contingut del Consell d’Alcaldes com a òrgan de suport del Consell Comarcal, en tant que pugui determinar les prioritats comarcals en base a les necessitats dels municipis.

4. Continuar impulsant el Consorci de Promoció Turística com a instrument de dinamització econòmica i turística del territori.

5. Col·laborar en el context de la Vegueria Penedès en la cerca i aplicació de sinèrgies de col·laboració entre els municipis del Gran Penedès.

6. Treballar en el Pla Territorial Parcial del Penedès, apostant per l’equilibri i la concertació amb el territori en relació a la protecció d’espais i el desenvolupament de serveis viaris i ferroviaris, i fer-ho de manera transversal mitjançant la Comissió de Seguiment del PTP del Penedès, creada a principis del 2018 amb aquesta voluntat.

7. Promocionar la producció agrícola, tot potenciant la promoció dels productes de la terra: el vi, el cava, el Gall del Penedès i tots els altres que ens identifiquen com a territori.

8. Fomentar el turisme cultural i el patrimoni arquitectònic com a fet diferencial de la nostra comarca.

9. Impulsar la potenciació d’activitats culturals, educatives, socials i de promoció d’àmbit comarcal, reforçant l’associació del dinamisme social amb la comarca.

10. Desenvolupar actuacions que facilitin la millora i preservació del paisatge i dels espais verds.

11. Establir línies de cooperació amb els ajuntaments per a dur a terme actuacions d’arranjament, millora i senyalització de camins rurals, carreteres i espais d’interès.

12. Impulsar mesures i actuacions que facilitin la creació de llocs de treball, el desenvolupament dels emprenedors i del teixit empresarial, la formació de persones aturades i la potenciació i millora dels polígons industrials del nostre territori.

13. Incrementar les línies d’actuació i treballar, de manera coordinada amb els ajuntaments, per aconseguir que totes les persones de la comarca tinguin les mateixes oportunitats i els recursos necessaris per viure dignament.

14. Impulsar la taula comarcal d’Educació per al seguiment i definició del Pla Territorial Educatiu de l’Alt Penedès per als propers anys.

15. Continuar gestionant el servei de beques de menjador i el transport escolar, fent efectiu el seu pagament dins del terminis establert.

16. Impulsar l’Escola de Música de l’Alt Penedès com a escola de referència a la comarca.

17. Vetllar per la millora i l’increment de l’oferta dels serveis públics de transport a la comarca.

18. Impulsar i donar especial rellevància a les activitats en matèria de joventut i gent gran.

19. Seguir fomentant les activitats esportives d’àmbit comarcal i del Consell Esportiu de l’Alt Penedès.

20. Potenciar la comunicació dels serveis i activitats del Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

21. Gestionar el desenvolupament dels projectes del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) aconseguits en el darrer mandat i seguir cercant la col·laboració amb d’altres administracions per tal d’obrir noves línies de projecte.

22. Seguir millorant la digitalització de l’administració del Consell Comarcal i la transparència en els serveis i la gestió, així com l’atenció pública.