dissabte, 6 de juliol del 2019

Contra el bloqueig, governs estables. Contra el sectarisme, respecte institucional”

 

Miquel Iceta destaca “el ridícul que fan alguns quan critiquen a d’altres partits per pactar amb el PSC, quan ells mateixos ho fan allà on els convé”

El Primer Secretari del PSC, Miquel Iceta, ha afirmat avui que “estem assistint al trist espectacle d’uns partits que demonitzen uns pactes polítics a una determinada localitat, quan són pactes ben similars als que aquestes mateixes forces polítiques fan a d’altres localitats veïnes”. “Contra els blocs, transversalitat. Contra el bloqueig, governs estables. Contra el sectarisme, respecte institucional. Aquests són els nostres criteris, que seria bo que tothom acceptés”, ha afegit.

Durant la seva intervenció al Consell Nacional del PSC, Miquel Iceta ha assegurat que “quin ridícul fan alguns quan critiquen a d’altres partits per pactar amb el PSC, quan ells mateixos ho fan allà on els convé. Quin sentit té escandalitzar-se perquè un partit se sent perjudicat en una determinada localitat perquè no es respecta la llista més votada, quan en d’altres localitats aquest mateix partit participa en operacions per descavalcar la llista més votada?”. S’ha preguntat.

“La incapacitat d’acceptar acords entre forces polítiques diferents, no dic mostrar una contrarietat o un disgust, sinó la incapacitat d’acceptar la legitimitat d’aquests acords és una mostra d’escassa sensibilitat democràtica, que ha portat a lamentables espectacles com els produïts a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona o al Saló de Plens de l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners. No era sectari intentar evitar la presència del PSC al govern de les Diputacions del país, quan és el segon partit català, i el primer a la demarcació de Barcelona?”, ha dit.

Segons el Primer Secretari, “si els responsables polítics no respectem les regles del joc, com demanarem a la ciutadania que ho faci? Com consolidarem una cultura democràtica basada en el respecte i la convivència? És la nostra obligació”. “Respectem, doncs, les regles del joc, respectem els mecanismes que estableix la llei electoral, que assenyala com s’obtenen les alcaldies i les presidències de consells comarcals i diputacions. Reconeguem la legitimitat dels pactes assolits amb transparència i governem, tots els partits, sense perdre mai el sentit institucional, evitant el sectarisme i una política de blocs que polaritzaria el país sense remei”, ha conclòs.