dimecres, 3 d’octubre del 2018

Article butlleti




En el darrer ple del mes de juliol es va fixar la població d’Olesa de Bonesvalls en 1787 habitants. Aquesta és la xifra de persones censades al nostre municipi, únicament els censats. Alhora de pensar en els serveis des del PSC sempre hem tingut clar  que aquesta xifra és molt curta i que s’ha de pensar en el conjunt de persones que tenim habitualment al nostre poble, tot i que no estiguin empadronats. 

Olesa de Bonesvalls fa anys que ha deixat de ser un poble de poc més de 500 habitants que viuen entre el barri de l’Hospital i l’entorn de la església. Olesa és avui un municipi format per dos nuclis diferenciats en els quals s’apleguen més de 3.000 persones. Això és fonamental, tenir-ho clar, quan es pensa en els serveis i equipaments que el nostre poble necessita. També cal tenir present les diferents necessitats dels nostres veïns, ja què h  i ha tantes formes de viure al poble com persones hi viuen.  
 
Aquesta dimensió no és només demogràfica, també ho és física. Els barris dispersos, presenten com a principal característica la extensió que ocupen. Olesa de Bonesvalls té més de 25 quilòmetres de carrers, amb les seves voreres, fanals, punts de recollida d’escombraries, zones verdes, instal·lacions d’aigua, llum i telèfon, etc. Quan es va apostar per tenir una brigada municipal el més àmplia possible, quan es treballa en la municipalització dels serveis, sempre es fa pensant en el tamany real del municipi i no en el record que alguns tenen del que Olesa va ser en el passat. 

Des del PSC d’Olesa tenim molt clar quin és el nostre poble i quines dimensions té. Treballem des del primer dia, per oferir els millors serveis possibles a la ciutadania resident i a la població fluctuant. Trepitgem tot el territori i som coneixedors de les necessitats i mancances del nostre municipi. Oferir els millors serveis municipals possibles ha estat i  seguirà sent el nostre principal objectiu.