dilluns, 28 d’agost del 2017

Ni l’1 d’octubre hi haurà un referèndum efectiu, vinculant i amb garanties, ni el dia 2 hi haurà una república"

El primer secretari del PSC denuncia que la presentació de la proposició de llei de Transitorietat “és un nou engany d’un procés enganyós”
El primer secretari del PSC i president del grup parlamentari socialista, Miquel Iceta, ha assegurat avui que la presentació avui al Parlament de Catalunya per part de Junts pel Sí i la CUP de la proposició de llei de Transitorietat Jurídica i Fundacional de la República és “un nou engany d’un procés enganyós”. “Ni el dia 1 d’octubre hi haurà un referèndum efectiu, vinculant i amb garanties, ni el dia 2 d’octubre tindrem una república”, ha deixat clar.

“Per moltes maniobres que es facin de tipus parlamentari o de simulació estem davant un episodi més d’aquest procés, que de vegades sembla inacabable i que no porta enlloc. Nosaltres hem advertit des de fa molt de temps que no hi ha un camí unilateral i il·legal practicable i el que es presenta avui és un pas més en una direcció equivocada i amb un objectiu equivocat. Des del nostre punt de vista no afegeix res”, ha afegit el líder dels socialistes catalans.

Miquel Iceta ha recordat que aquesta llei fundacional de la república pretén substituir l’Estatut i que això requereix dos terços del Parlament; “si estan disposats a saltar-se totes les lleis, el reglament del Parlament i totes les convencions del nostre sistema democràtic, segurament aquest destall també els hi és igual però a nosaltres no. Tant pel fet de contenir elements electorals com pel fet de pretendre substituir l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, la majoria de dos terços és obligada”, ha conclòs.