dijous, 28 d’octubre del 2010

El Govern municipal baixa els impostos pel 2010 i fracciona l'IBI en quatre pagaments

El Govern municipal portarà al Ple Municipal del proper dimarts la seva proposta de modificació de les ordenances fiscals pel 2011. La proposta serà una rebaixa general dels impostos i la congelació les taxes,és a dir, al preu que es paga per rebre un servei.


Els olesans notaran per primera vegada en anys una baixada en el rebut de l'Impost de Béns i Immobles (IBI), si el ple municipal d'aquest dimarts aprova la la reducció del tipus de gravamen del 0.80 al 0.68 que presenta el govern municipal (GOOB-PSC).

L'any passat ja es va fer una baixada simbòlica, que no es va veure traduïda al rebut perquè el valor cadastral dels habitatges va pujar. Pel 2011, aquesta reducció del tipus de gravamen es veurà reflectida al pagament final del ciutadà, en una mitjana de 25 € per rebut.

El criteri que ha inspirat la proposta del govern municipal de modificació de les ordenances fiscals és “fer compatibles les mesures anticrisi amb les mesures antidèficit”. En aquest sentit, no s'ha incrementat la pressió fiscal per no influir negativament en les economies de la ciutadania i, al mateix temps, s'aplicarà un pla per evitar el creixement del dèficit municipal.