dimecres, 21 d’abril del 2010

Actualitat PSC

El Partit dels Socialistes de Catalunya vol expressar la seva profunda preocupació pel deteriorament de la qualitat democràtica que comporten actuacions judicials com les que ara viu el jutge Baltasar Garzón. En aquest sentit, la vicepresidenta del PSC, Manuela de Madre, ha denunciat avui a l’acte de suport a Garzón celebrat aquest migdia al Paranimf de la Universitat de Barcelona “l’intent de dos grups feixistes, hereus dels assassins del franquisme, d’asseure’l a la banqueta” per suposada prevaricació. "Entre Falange i Garzón, Garzón", ha subratllat De Madre, i ha reivindicat el dret a enterrar les víctimes de la Guerra Civil i de la dictadura amb dignitat. "Voler-lo fer asseure a la banqueta per prevaricació per una qüestió que sens dubte és interpretativa revela un abús i una manera de perseguir el que fa aquest jutge. Si no fos pel cas 'Gürtel', això no hauria passat", ha afegit la dirigent socialista.

Així doncs, quan el que es posa en qüestió és la imparcialitat i el sentit comú de la justícia, no hi ha ni seguretat jurídica ni refugi segur per a cap ciutadà. Consentir aquesta degradació de la democràcia sense aixecar la veu, és consentir en una perillosa deriva que pot enfonsar l’Estat de Dret. “No se’ns pot negar l’emoció de trobar-nos per denunciar el que li està passant a la democràcia”, ha sentenciat De Madre, en un acte convocat per la plataforma Un clam de justícia!, i on han assistit també altres membres del PSC, com el viceprimer secretari i portaveu del partit, Miquel Iceta, el portaveu adjunt del grup Socialistes-CpC al Parlament, Joan Ferran, o la diputada socialista i secretària de Polítiques de Justícia i Seguretat del partit, Lídia Santos.

Per últim, el PSC considera que la justícia no passa pel seu millor moment i la valoració que els ciutadans fan d’ella és molt negativa. Però, a més, el procés obert contra Baltasar Garzón pensem que ultrapassa una línia que mai no s'hauria d'haver traspassat per part de tan alta instància, perquè el Tribunal Suprem no és un jutjat d'instrucció qualsevol i amb aquesta actuació posa en entredit la seva credibilitat i amb ella, la del nostre sistema judicial