dimecres, 27 de febrer del 2008

CATALUNYA S'HI JUGA MOLT.

“Més que mai, Catalunya s´hi juga molt: el 9 de març és com una cursa en què es pot anar per davant, però que no has guanyat fins que creues la meta”
Carme Chacón afirma que “hem guanyat els debats” però “no ens podem confiar perquè les eleccions no estan guanyades”
La candidata del PSC a les eleccions generals, Carme Chacón, ha afirmat avui que “més que mai, el 9 de març Catalunya s´hi juga molt: és com una cursa en què es pot anar per davant, però que no has guanyat fins que creues la meta”. “No té sentit pensar en l´alineació de la segona eliminatòria si el que primer hem de fer és guanyar la primera”, ha assegurat.Durant una visita a les instal·lacions del Centre d´Alt Rendiment Esportiu de Sant Cugat, on ha presentat les propostes socialistes en matèria esportiva, Chacón ha indicat que “anem 2 a 0, hem guanyat els debats, però les eleccions encara no estan guanyades; hem guanyat en arguments i balanç de gestió, però no ens podem confiar” . En aquest sentit, la candidata socialista ha afegit que “varem veure Rajoy criticant l´Estatut i el sistema d´immersió lingüística”, mentre José Luis Rodríguez Zapatero “defensava Catalunya i l´horitzó que suposa el nou Estatut, tornava a apostar per la derogació del transvasament de l´Ebre” i advocava “per les apostes de futur”

diumenge, 24 de febrer del 2008

PSC OLESA AMB CHACÓN

La candidata del PSC a les eleccions generals, Carme Chacón, ha afirmat avui que els catalans i catalanes han d'anar a les urnes "hem de dir prou al PP", que ja ha dit que si governa "recuperarà el transvasament de l'Ebre, eliminarà l'Agència Tributària de Catalunya i ha anunciat que no arribaran els 34.500 milions d'euros en infraestructures" de l'acord Solbes-Castells. "És possible evitar-ho si no ens quedem a casa", ha afegit.
Durant un acte de campanya celebrat a Vilanova i la Geltrú, Chacón s'ha referit a les declaracions del líder del PPC, Daniel Sirera, en què ha dit que se sent "insultat" pel vídeo de campanya dels socialistes. La candidata del PSC ha dit que "no són insults, sinó un mirall, i entenc que la imatge que li retorna no li agradi".
"Li retorna la imatge de les mentides, la imatge de les imposicions, la imatge dels insults als catalans i les catalanes que vam rebre en els seus vuit anys al govern i en els quatre que han estat a l'oposició", ha assegurat Chacón. En aquest sentit, ha indicat que ara, per més que "es posin la pell de xai" amb la campanya electoral, el PP ha deixat "vuit anys d'asfíxia econòmica i ha fomentat l'odi a tot el que representa Catalunya, arribant a dir que l'Estatut el tutelava ETA".
Més informació aquí.
Si cliques damunt de la imatge gran, la pots parar.

dimecres, 20 de febrer del 2008

"SI TU NO HI VAS, ELLS TORNEN"

José Zaragoza apunta que els riscos d'una tornada del PP són molt alts i crida els catalans a triar entre Zapatero o Rajoy sense intermediaris que els puguin trair
El secretari d´Organització del PSC i director de la campanya, José Zaragoza, ha presentat aquest matí la tanca de campanya dels socialistes catalans per a les properes eleccions generals, que porta per lema “Si tu no hi vas, ells tornen”. Zaragoza ha destacat que l´objectiu de l´eslògan és “clar i diàfan”, explicar als votants que el què es decideix el proper 9 de març és “qui governa Espanya i qui serà el proper president” per tal que puguin escollir, “sense intermediaris que els puguin trair”; “vota i que no votin per tu, perquè no saps què faran amb el teu vot”, ha dit.En roda de premsa, Zaragoza ha subratllat que la tanca presentada gira entorn l´objectiu fonamental que s´ha plantejat el PSC per a tota la campanya, posar en valor que “si no continua el Govern de progrés de Zapatero, torna el PP”. En aquest sentit, el dirigent socialista ha alertat que “els riscos d´una tornada del PP al Govern són molt alts” i que, “vista l´experiència, a Catalunya no li convé”. “Ara hem iniciat una via positiva pel país, Catalunya amb el seu treball pot aconseguir encara més coses i fer marxa enrera significaria un perill” , ha afegit.“És evident que Rajoy i Zapatero no són el mateix, malgrat els esforços d´alguns partits”, ha deixat clar Zaragoza, i ho ha argumentant afegint que “CiU, ERC i ICV, amb els seus plantejaments, ho estan expressant amb tota claredat, perquè els seus requisits per a un i altre no són el mateix” .Així doncs, Zaragoza ha cridat a participar “de forma massiva” el proper 9 de març perquè “Catalunya serà decisiva en aquestes eleccions i ho pot fer marcant distàncies amb el PP”.

dijous, 14 de febrer del 2008

LES TASQUES DE L’ALCALDE.

Les competències o atribucions de l’alcalde són de caràcter essencialment executiu i de gestió. Són les pròpies del govern municipal, del dia a dia de la gestió dels serveis i altres activitats de l’ajuntament, sense perdre de vista, però, que l’alcalde deté també la representació política del municipi. Es poden resumir e els apartats següents:
· Representació institucional del municipi i govern polític de l’ajuntament (com el Consell d’alcaldes, el Consell Comarcal, Convocatòries de la Diputació, de les Conselleries de la Generalitat, actes protocolaris,...) inclosa la presidència dels seus òrgans col·legiats (Plens municipals, comissions de govern...), la capacitat de dictar bans (com el dels residues, el de l'aigua,... ente d'altres) o la de fer complir les resolucions municipals.
· Direcció del govern (fer propostes a la comissió, als regidors...), de l’administració i dels serveis municipals, com també la del personal de l’ajuntament.
· Desenvolupament de la gestió econòmica i execució del pressupost, inclosa la possibilitat de concertar operacions de crèdit, contractar i adquirir béns, fins al 10 per cent dels recursos ordinaris del pressupost, i la de vendre patrimoni en determinades circumstàncies.
· L’alcalde és l’autoritat a nivell municipal, de manera que li correspon l’adopció de mesures excepcionals en cas de catàstrofe o similars.
· Exercir les competències sancionadores de l’ajuntament i atorgar les llicències municipals
· Aprovar instruments menors de plantejament i gestió urbanística.Les altres competències que li atribueixin les lleis, com també aquelles que corresponguin a l’ajuntament i no siguin atribuïdes expressament a cap altre òrgan municipal. És a dir, l’alcalde té una competència oberta residual general, mentre que les competències del ple constitueixen una llista determinada expressament per les lleis.