dijous, 4 de juny del 2009

PER QUÈ?

Quant el 15 de juny del 2007 signàvem l’acord per formar govern d’una manera clara i rotunda, ho fèiem perquè sabíem que era una opció per reformar la forma de governar del nostre municipi.
Una manera de governar des d’una òptica de progrés i catalanista que permetria desenvolupar amb garanties d’èxit les reformes que Olesa es mereixia
Era un acord per governar junts en la estabilitat necessària per a dur a terme la transformació que Olesa necessitava i necessita per poder aprofundir en els canvis amb major ritme, major solidesa i pluralitat.
Per això el PSC ho signava, perquè sabíem que es tenien a les mans les eines per al trencament personal i d’acritud, i per la possibilitat de passar a utilitzar eines per al diàleg polític.
Un diàleg polític que havia de marcar objectius municipals que fossin l’embrió d’un futur pla d’actuació municipal d’Olesa, obert i plural a la participació de totes les persones, entitats i grups polítics que entenguessin que sumar, sumar fa la força.
Amb aquests objectius el PSC d’Olesa accepta l’alcaldia per un any i accepta que aquest any, el de l’alcaldia, sigui l’any que possibiliti la transició del canvi.
I entenem que així ha estat.
A Olesa, durant un any, a l’Ajuntament, a l’oposició, han pogut tastar una nova forma de fer, de creure i de crear i perquè no dir-ho, d’engrescar-se en el canvi.
Però hem tornat al passat, al passat del qui dies passa anys empeny.
Aquesta realitat ja ningú la pot entendre, admetre i l’hem de descartar.
I és per això que creiem que s’han anul·lat els pactes de govern, per incompliment.
Pensem que el panorama polític d’Olesa es torna a complicar; és per aquest motiu, d'entre d'altres motius polítics, -no fantasmagòrics-, que el nostre regidor presentava el passat 11 de desembre de 2008, la carta de renúncia dels seus compromisos dins l'equip de govern i com deia en la seva carta, per tothom llegida, “la miopia política pot comportar mancances, però la inòpia i la ignorància humanes poden provocar estralls de proporcions incalculables”.
No trenquem, ni hem trencat cap baralla, ans el contrari; hem dit i seguim dient que per treballar en equip cal mostrar les cartes boca amunt, i per això sempre estarem oberts.
Aquest es l’objectiu del PSC, perquè pensem que els pactes no estan per a ser utilitzats, sinó per dur-los a terme, per complir-los.
El protagonisme no és de les persones ni dels partits, sinó del poble d'Olesa.