diumenge, 11 de maig del 2008

LA NEGOCIACIÓ DEL FINANÇAMENT

“Catalunya pot negociar, sí, però ja no pot esperar més”

José Montilla afirma en un article d´opinió que “no podem ajornar la negociació del finançament perquè hem de resoldre una situació clamorosament injusta”

El primer secretari del PSC i president de la Generalitat, José Montilla, considera que “no podem ajornar la negociació del finançament perquè hem de resoldre una situació clamorosament injusta; l´actual sistema ja no és útil ni just per a tothom, ni promou la solidaritat real”. “Ens la juguem tots –afegeix Montilla-, Catalunya pot negociar, sí, però ja no pot esperar més”.
En un article publicat avui al diari “El País”, Montilla insisteix que si no se compleix el compromís “el risc es gran, perquè podria comportar el desafecte amb la política espanyola i la certesa que un sistema injust ha de ser substituït”.
“Quin sentit té defensar el superàvit de l´Estat si aquest es produeix a expenses del dèficit de les administracions autonòmiques i locals? Qui tem complir una llei orgànica espanyola como l´ Estatut?”, es pregunta el president català.

Si voleu llegir el text íntegre de l´article de José Montilla: cliqueu aquí.