divendres, 4 d’abril del 2008

TERESA CUNILLERA

Cunillera: “Amb l´ambient de crispació i de confrontació dels darrers quatre anys no és possible construir un àmbit de convivència ni un àmbit de respecte”

La dirigent socialista confia en una legislatura menys tensa perquè “millori la percepció de les institucions i la política”

La propera vicepresidenta primera de la Mesa del Congrés dels Diputats, Teresa Cunillera, ha afirmat aquest matí que confia que la present legislatura sigui “menys tensa” perquè “amb l´ambient de crispació i de confrontació dels passats quatre anys no és possible construir un àmbit de convivència ni un àmbit de respecte”. “Si ho aconseguim –ha afegit- aconseguirem que als ciutadans els millori la seva percepció de les institucions i la política”.
En una entrevista a “El món a RAC-1”, Cunillera ha afirmat que espera que a José Bono, “igual que a mi mateixa, se´l jutgi per la seva feina; la seva missió i responsabilitat és ser un bon president del Congrés perquè continuï sent la institució respectada que ha de ser”. I ha afegit que “estem aquí, en definitiva, representant als ciutadans, que són a qui ens devem i als que hem de donar compte del que fem” .
Afrontar la sequera
Segons la dirigent socialista, “els governs tenen la responsabilitat que la gent pugui beure quan té set i quan ho necessiti, de fer les infraestructures que ho facin possible”. En aquest sentit, ha celebrat que “la Generalitat hagi estat capaç de propiciar l´estalvi de l´aigua” .
“Estem patint una desinversió de molts anys en infraestructures per preveure aquest tipus de situacions; mentre esperem la recuperació d´aqüífers i pous i la posada en marxa de la dessaladora, l´aigua que hi ha l´hem de saber aprofitar i l´hem de saber repartir, amb seriositat, rigor i amb explicació”, ha assegurat. Cunillera creu que “el pitjor que es pot fer en una situació com aquesta és aprofitar-la per crear crispació i confrontació entre territoris, encara que un ho faci pensant que en pot treure rèdit electoral” .