divendres, 25 de novembre del 2011

Educació


El PSC OBTÉ EL SUPORT DEL PARLAMENT PER TAL QUE ELS ALUMNES D’OLESA DE BONESVALLS TINGUIN GARANTIDA LA MATRICULACIÓ A L’INSTITUT DE BEGUES.

El Parlament de Catalunya ha donat avui un pas més per tal que els alumnes de l’Escola d’Olesa de Bonesvalls que ho sol.licitin puguin tenir garantida la seva matriculació al SES de Begues per tal de cursar l’ensenyament secundari obligatori.

La proposta de resolució presentada pel diputat penedesenc Roberto Labandera ha comptat amb el suport de tots els grups. La raó de la presentació de la iniciativa es basa en la situació actual a que s’enfronten les famílies d’Olesa de Bonesvalls amb fills en edat d’escolarització secundària obligatòria. Actualment els alumnes estan adscrits als instituts de Vilafranca ( IES Milà i Fontanals) de Vallirana i de Begues. La proximitat de l’IES de Begues, a només 8 km del nucli d’Olesa facilitaria als alumnes la reducció del temps de desplaçament al centre d’estudis. Labandera reconeix, a la vegada, que "cal, ara, garantir places suficients per cobrir la demanda en condicions"

La resolució, també, preveu la resolució en benefici dels alumnes d’Olesa no deixi de garantir la demanda pròpia del municipi de Begues. En aquest sentit el text aprovat acorda :
El Parlament de Catalunya insta el Govern de la Generalitat a garantir les sol.licituds dels alumnes escolaritzats a l’escola d’Olesa de Bonesvalls que demanin l’adscripció, pel que fa a l’educació secundària, a la SES de Begues, un cop atesa la demanda dels alumnes del municipi de Begues. Labandera valora positivament l’acord que dóna un primer pas en la direcció de satisfer la demanda de les famílies i de l’Ajuntament d’Olesa. El diputat socialista ha manifestat "
"aquesta resolució és un primer pas en la direcció de millorar les condicions d’accés a l’ESO als alumnes d’Olesa tot i que l’objectiu de futur, al qual no renunciem, és que els alumnes del poble puguin fer la secundària obligatòria en el mateix municipi "

Alt Penedès, 24 de novembre de 2011