diumenge, 6 de juny del 2010

Dialegs pel progrés

El primer secretari del PSC i president de la Generalitat, José Montilla, ha afirmat avui que “seria necessari que la reforma laboral fos fruit del diàleg social, aquest seria el millor escenari, però si el consens no és possible caldrà fer-la perquè els Governs tenen la responsabilitat de prendre decisions pel bé de tots, malgrat tinguin costos, també costos electorals, no ens enganyem”. “Si fem la reforma amb els agents socials, podrem donar un missatge de confiança”, ha afegit.
Durant la seva intervenció a la tercera trobada de “Diàlegs pel progrés”, celebrada avui a Barcelona i dedicada al món del treball, José Montilla ha apostat per una reforma laboral “equilibrada, que contribueixi a crear ocupació, pensant en els aturats per reactivar l’economia i regulant millor la contractació temporal”. Segons el President, “hem de fomentar la contractació estable, sobretot dels col·lectius amb més dificultats i els joves”.
El primer secretari socialista ha considerat que “alguns –en referència a Duran i Lleida- no volen parlar de les reformes que calen i diuen que el problema del mercat de treball és el frau a l’atur. Això no és cert. Hi ha frau, però es persegueix, i no és el moment de fer demagògia”. “CiU es limita a sembrar dubtes sobre l’actitud dels aturats sense fer propostes concretes i sense recolzar aquells que sí fem propostes malgrat els costos que pugui tenir”, ha dit Montilla, que ha demanat a la federació “que doni suport a les nostres propostes i no es dediqui a intoxicar”.
Segons el president de la Generalitat, “la preocupació de Duran no són els aturats, sinó crear confusió i fer demagògia sobre l’atur”. “Els partits de l’oposició haurien de ser més responsables per tirar endavant el país i no desgastar els governs”, ha conclòs.