diumenge, 25 de maig del 2008

CONSELL DE DONES

Ultima sessió del Consell de les Dones del PSC abans del Congrés

El Consell de les Dones va celebrar una participativa sessió dissabte passar on es va fer una avaluació de la gestió dels darrers quatre anys, es van recollir diferents esmenes a la ponència marc del Congrés i es va debatre sobre la situació política actual.

Com a primer punt de l´ordre del dia la Secretaria de polítiques de les dones, Lourdes Muñoz va presentar l´informe de gestió d´aquest mandat fent un repàs a les principals accions i projectes que s´han desenvolupat, tant des de la vessant orgànica com la política i social. La feminització de la política assolint una major participació de dones als àmbits de decisió, l´assoliment del lideratge polític cara a les dones de Catalunya i una major presència del nostre discurs i les nostres iniciatives com a dones socialistes a internet han estat els objectius estratègics d´aquest mandat. Els quatre reptes electorals dels darrers quatre anys (Estatut, autonòmiques, Generals i Municipals) han marcat una agenda política on cal destacar a nivell legislatiu l´aprovació de la Llei catalana dels drets de les dones per l´eradicació de la violència masclista i l´inici dels treballs de la nova llei d´igualtat catalana. La campanya “Ara, les dones tenen més drets”, les jornades “La paritat en acció” i les diferents jornades i sessions formatives en l´ús de les TICs per a la participació i la comunicació política han estat esdeveniments claus. A nivell orgànic l´exposició “30 anys de feminisme socialista” i els treballs de definició i aplicació del Pacte del Temps del PSC han marcat també quatre anys de treball basats en el marc del darrer Congrés que va consolidar la paritat i la conciliació entre la vida política, familiar i personal com a principis del partit.
En segon lloc es van tractar el recull d´esmenes que el Consell vol aportar a la discussió de la ponència marc del proper Congrés i que es presentaran a través de les diferents agrupacions. Esmenes que neixen de la jornada de treball del passat mes de gener “Les dones, per un nou impuls del socialisme català”. Remarcar aquí tant el nivell de participació prèvia com el nivell de debat durant la sessió. Podeu trobar-les clicant aquí.
Per últim, Mila Arcarons i Assumpta Baig com a representants respectivament al Parlament de Catalunya i al Senat i Lourdes Muñoz com a representant al Congrés van explicar les diferents iniciatives legislatives entorn als drets de les dones i la igualtat d´oportunitats
Podeu accedir a tota la documentació clicant aquí

diumenge, 11 de maig del 2008

LA NEGOCIACIÓ DEL FINANÇAMENT

“Catalunya pot negociar, sí, però ja no pot esperar més”

José Montilla afirma en un article d´opinió que “no podem ajornar la negociació del finançament perquè hem de resoldre una situació clamorosament injusta”

El primer secretari del PSC i president de la Generalitat, José Montilla, considera que “no podem ajornar la negociació del finançament perquè hem de resoldre una situació clamorosament injusta; l´actual sistema ja no és útil ni just per a tothom, ni promou la solidaritat real”. “Ens la juguem tots –afegeix Montilla-, Catalunya pot negociar, sí, però ja no pot esperar més”.
En un article publicat avui al diari “El País”, Montilla insisteix que si no se compleix el compromís “el risc es gran, perquè podria comportar el desafecte amb la política espanyola i la certesa que un sistema injust ha de ser substituït”.
“Quin sentit té defensar el superàvit de l´Estat si aquest es produeix a expenses del dèficit de les administracions autonòmiques i locals? Qui tem complir una llei orgànica espanyola como l´ Estatut?”, es pregunta el president català.

Si voleu llegir el text íntegre de l´article de José Montilla: cliqueu aquí.

divendres, 2 de maig del 2008

PRIMER DE MAIG I ALENTIMENT ECONÒMIC.

El secretari d´Organització del PSC, José Zaragoza, considera que aquest any “el Primer de maig està marcat per l´alentiment econòmic, però també perquè hi ha un ministre de Treball català que en els seus primers dies de mandat ja ha mostrat la capacitat de diàleg amb patronal i sindicats”. Aquesta, segons Zaragoza, serà una qualitat “fonamental” per a que “en aquests moments d´alentiment que els governs i els agents socials es posin d´acord”.

Zaragoza, que ha participat en la manifestació del Primer de Maig a Barcelona, ha destacat que davant l´alentiment “el Govern ja ha pres mesures per evitar que afecti els més desafavorits” i ha recordat que “en altres èpoques no hi ha hagut les reserves necessàries per afrontar aquesta situació”. Amb motiu del Primer de Maig, el PSC ha fet públic un manifest que podeu llegir fent clic aquí. ETA està afeblida Els atemptats comesos per ETA aquesta matinada, Zaragoza els veu com la constatació que “ETA vol estar present i cridar l´atenció malgrat la seva debilitat”, i davant això “els demòcrates hem de respondre amb unitat i fermesa”.